GynObs/Bækkenbund

Inkontinens og genoptræning af bækkenbunden

Er du ramt af inkontinens har det ofte en meget negativ indflydelse på livskvaliteten. Optræning af bækkenbunden er for langt de fleste en effektiv løsning på problemerne. Der kan være behov for optræning efter fødselsskader/sphincter ruptur, underlivsprolapser samt inkontinens opstået i forbindelse med overgangsalderen. Behandlingen foregår i aflukkede rum og starter med en uddybende samtale og undersøgelse, hvor vi klargør hvilken form for inkontinens du har. En test af bækkenbunden vil ofte også indebære en indvendig undersøgelse/palpation. Testen har til formål at klarlægge hvordan dine muskler arbejder, og herigennem kan bækkenbundens styrke, udholdenhed og koordination vurderes. Herefter udarbejdes der et individuelt tilpasset træningsprogram. Træningen kan med fordel foregå ved hjælp af biofeedback.

 

Underlivssmerter   

Smerter i underlivet er et reelt problem hos mange kvinder. Årsagerne er oftest overspændte muskler og bindevæv i underliv og bækken, men også ledblokeringer, endometriose og andet arvæv kan resultere i underlivsspændninger. I forbindelse med ovenstående behandles også vulvodyni og dyspareuni/smerte ved samleje.

 

Fertilitetsfremmende behandling og træning

Denne skånsomme og naturlige fertilitetsbehandling tager udgangspunkt i at infertilitet – uden kendt årsag – ofte kan afhjælpes ved manuel behandling og træningsterapi. Behandlingen er en dybdegående manuel terapiform, der forbedrer funktionen i de reproduktive organer og det lille bækken. De manuelle terapiteknikker kombineres med dybdegående laserbehandling, kostomlægning og specifik øvelsesterapi.

Målet er at optimere din fertilitet på en sund og naturlig måde.

Denne fertilitetsfremmende behandling kan stå alene, men kan også med fordel være et supplement til IVF og insemination.  Du skal være udredt hos din læge/gynækolog før du påbegynder behandlingen.

Vores GynObs fysioterapeut behandler også:

Underlivsprolapser i form af rectosele, cystosele og uterusfremfald

Graviditetsgener og efterfødselsproblematikker 

Rectus diastase/delte mavemuskler 

Arvæv efter underlivsoperationer

Ring til os 45 86 94 00 eller skriv post@horsholmfys.dk